Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Älmhult är orten som ger alla möjligheter att delta i kultur- och fritidsliv. Här kan alla hitta vägen till kulturaktiviteter, upplevelser och evenemang.

Genom ett brett utbud formas en attraktiv ort för människor som bor och besöker Älmhult. Vi samarbetar med det rika föreningslivet som erbjuder alla invånare möjlighet till olika aktiviteter.

Nyheter inom bo & Leva


 • Kulturskolan i Älmhult bjuder på digital adventskalender 2021


  Kulturskolan bjuder i år igen på en digital adventskalender på kommunens hemsida och sociala medier varje dag från den 1 december fram till julafton.

 • Premiär! Unga Musik i Syd presenterar 2022 års Skapande
  skola-produktioner i Älmhult


  Tisdag den 16 november står liveupplevd scenkonst för barn och unga i fokus på Älmhults Folkets Hus. För första gången arrangerar UNGA Musik i Syd en utbudsdag för Skapande
  skola i Älmhult. Under dagen ges smakprov inom olika musikgenrer, allt från opera till hiphop. Fokus ligger på elevernas egna skapande. Elever från Gemöskolan i Älmhult deltar i de olika programmen.

 • Bra att veta inför snö och halka


  Nu kommer snart snö och halka och våra medarbetare är redo att rycka ut. Själva snön är till glädje för många men halka, plogbilar och snöskottning leder ofta till irritation.Elinor Johansson arbetar som utredningsingenjör och Fredrik Rehn jobbar med vinterväghållning. De berättar om vem som gör vad och ger tips på hur vi kan hjälpa varandra.

 • Höstlov i Älmhult


  Höstlov, läslov, novemberlov, potatislov... ja kärt barn har många namn! För dig som letar efter saker att göra under höstlovet har vi samlat ihop tips till dig och din familj. Låt höstlovet fyllas av roliga uteaktiviteter eller inomhuslekar anpassade för barn.

Evenemang

Relaterat

Idrottsskolan

Läs mer här.

Föreningsinfo

Läs aktuellt nyhetsbrev. Pdf, 131.2 kB. (Pdf, 131.2 kB)

Kontakt

Badchef/fritidssamordnare
Linda Lörincz
Telefon 0476-552 54

Fritidsassistent
Eva Holmström Sjödahl
Telefon 0476-551 65

Fritidsgårdsföreståndare
Annika Holmkvist
Telefon 0476-64 24 23
E-post annika.holmkvist@almhult.se

Kultur
E-post kultur@almhult.se

Kulturstrateg

Helen Carlsson
Telefon 0476-552 19
E-post helen.karlsson@almhult.se

Bibliotekschef
Helena Strömqvist
Telefon 0476-552 18

Till toppen