Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Scensommar 2021

Scensommar Simma lugnt

Naturligtvis ser årets upplaga av Scensommar inte ut riktigt så som vi är vana, de allra största konserterna får vi till exempel vänta på till nästa år och en stor del arrangemang genomförs endast för sommaröppen barnomsorg, men i mångt och mycket är innehållet bekant. Som alltid bjuds det på scenkonst för liten och stor, under bar himmel och med fri entré. Scensommar genomförs i alla åtta kommuner i Kronobergs län. Vi kör igång den 1 juli och avrundar kalaset den 15 augusti.

Vattenkannan på Ormakullagården 15 juli

Föreställningen spelas på Ormakullagården i Älmhult, torsdag 15 juli kl. 15.00!

Kan Vattenmannen ta sig ända till Gotland på sin uppblåsbara krokodil?
Vad ska man egentligen göra om någon håller på att drunkna? Hur fungerar en boj och räddar den verkligen liv? Vattenmannen trollar med ytkraft och försöker slå världsrekordet i att hålla andan under vattnet. Med en kombination av lätt absurd performance, fantastisk rekvisita och ett koppel nyskrivna låtar tar Vattenmannen och Speed sig an något av det viktigaste vi har – vatten! Rek från 6 år.

Sittplatser är begränsade utifrån rådande restriktioner och vi ber alla att vara observanta på instruktioner vid varje spelplats. Varmt välkomna!

Om Scensommar

Region Kronoberg och samtliga kommuner i länet har gått in i ett samarbete för att invånare och besökare i Kronoberg ska få möjlighet att uppleva avgiftsfri kultur på oväntade platser, som badplatser, hembygdsgårdar, bostadsområden och parker. Det är Växjö kommuns koncept Scensommar som nu har utökats och arrangeras i länets alla kommuner under sommaren.

Hela Scensommar-programmet innehåller något för alla åldrar. Från konserter, teater, stand-up och dans till livesändningar i radio och nycirkus. Se hela programmet på: vaxjo.se/scensommar Länk till annan webbplats.

Har du frågor är du välkommen skicka e-post:
scensommar@vaxjo.se

Scensommar arrangeras av Växjö kommun i samarbete med Region Kronoberg och alla åtta kommuner i Kronobergs län.

Till toppen