Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Trygg och säker

Det är viktigt att du känner dig trygg och säker i Älmhults kommun. Här har vi samlat information om verksamheter som arbetar för en trygg kommun.

Om en stor olycka eller kris inträffar i Älmhults kommun kommer information till allmänheten att finnas tillgänglig via kommunens webbplats. Vid större samhällsstörningar lämnas också information via Radio Kronoberg P4 (101,0 MHz) och kommunens Facebook-sida.

Älmhult kommuns Facebook-sida. Länk till annan webbplats.

Samhällets fyra viktigaste telefonnummer

I Sverige finns några viktiga telefonnummer som du bör känna till. De har alla ett eget syfte beroende på vilken situation du befinner dig i.

112 – nödnummer vid fara för liv, egendom och miljö

Förutom att larma polis, ambulans och räddningstjänst kan du från 112 kopplas till bland annat jourhavande präst, Giftinformation och Tullverkets narkotikatips.

1177 – sjukvårdsrådgivning

Du kan ställa frågor och få råd om vård dygnet runt.

114 14 – polisens nummer vid icke akuta händelser

Vid pågående brott ringer du alltid 112.

113 13 – informationsnummer vid allvarliga olyckor och kriser

 Nationellt informationsnummer i Sverige för icke akuta händelser

Viktigt meddelande till allmänheten (VMA)

VMA, Viktigt Meddelande till Allmänheten, är ett varningssystem som används vid olyckor och allvarliga händelser, vid svåra störningar i viktiga samhällsfunktioner och vid krissituationer. Varningssystemet innefattar information i radio och TV, samt i vissa fall utomhusvarningssystemet "Hesa Fredrik".

Till toppen