Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Vardag och fritid

I Älmhults kommun finns möjlighet till ett brett kulturliv och en aktiv fritid som ger dig som invånare ett rikare och friskare liv. I kommunen finns ett mångsidigt föreningsliv med cirka 200 föreningar och 140 anläggningar. Du hittar en överblick över föreningarna i föreningsregistret.

I Älmhult finns bland annat ishall, idrottshallar, go-cartbana, ridklubb, flera gym och en 18-håls golfbana.

Älmhults bibliotek - en upplevelse för alla åldrar

Biblioteken i Älmhult är en mötesplats för alla. Älmhults biblioteksverksamhet har ett huvudbibliotek i centrala Älmhult, samt ett antal filialer runt om i kommunens orter. Biblioteken erbjuder ett stort utbud av böcker, litteratur och media samt upplevelser för alla åldrar.

Läs mer på bibliotekets hemsida. Länk till annan webbplats.

Upptäck Älmhult

För dig som invånare, eller framtida invånare finns det mycket att upptäcka i Älmhult. På vår turist- och besökarwebb hittar du information om allt från matställen och aktiviteter till tips om besöksmål och natursköna smultronställen.

I Älmhult finns små centrumbutiker med unikt utbud, IKEA Museum, traditionellt och nytänkande hantverk, friluftsliv med kanot, cykel eller frisbeegolf, Carl von Linnés hembygd, sjöar med bra fiske både sommar och vinter, konstutställningar, simhall och restauranger. I Älmhult finns det alltid något att göra!

Till toppen