Kommunikationer

I Älmhult finns det bra kommunikationer – det är lätt att komma hit och lätt att nå världen. Älmhult ligger utmed stambanan. Här stannar över 70 passagerartåg om dagen. Det går tåg nästan varje timme till och från Köpenhamn. Även SJ 2000 stannar flera gånger dagligen om du vill vidare mot exempelvis Stockholm.

I Älmhults kommun finns järnvägsstation i både Älmhult och Diö. I Diö, som ligger strax norr om Älmhult, stannar Krösatågen flera gånger varje dag.

Älmhult är lätttillgängligt för människor som reser tåg från Stockholm, Göteborg och Malmö. Det omvända gäller naturligtvis också, det vill säga att vi som älmhultsbor smidigt kan nå storstadsregionerna.   

Nå världen – med Kastrup inom ett kort avstånd

Flygresenären kan använda Smaland Airport i Växjö, på en knapp timmes avstånd från Älmhult. Kastrup i Köpenhamn, som öppnar portarna till hela världen, når du direkt med tåget från Älmhult på cika 1,5 timme.

Älmhult har också goda vägförbindelser. Väg 23 går i nordsydlig riktning strax öster om Älmhult medan väg 120 går igenom samhället i västlig och östlig riktning och ansluter till E4:an.

Älmhults stadstrafik

I Älmhults tätort finns tre busslinjer som tar passagerare mellan centrum och andra platser i Älmhults tätort.

Linje 1 Älmhult station-Handelsområdet

Linje 2 Älmhult station-Klöxhult-Norregård

Linje 3 Älmhult station-Möckeln

Hur köper jag biljett?

Från och med måndagen den 17 augusti 2020 betalar du för att åka med Älmhults stadstrafik. Enklast köper du biljett via Länstrafiken Kronobergs app innan du stiger på bussen.

På försäljningsställe Sydresor i stationshuset i Älmhult kan du köpa 30 dagars periodbiljett.

Om du pendlar med periodbiljett till/från Älmhult ingår resa med stadstrafiken i kostnaden för periodbiljetten. Detsamma gäller om du ankommer med Öresundståg eller Krösatåg.

Tidtabell - Älmhults stadstrafik

Du hittar tidtabellsinformation på Länstrafiken Kronobergs webbplats, sök linje under ”Tidtabeller”: https://www.lanstrafikenkron.se/länk till annan webbplats    

Snabblänkar

Buss

Länstrafiken Kronoberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Skånetrafikenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Kompletteringstrafiken

Flyg

VXO Smaland Airport länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster- Flyg till och från Växjö
Köpenhamns flygplatslänk till annan webbplats

Tåg

Krösatågenlänk till annan webbplats
SJ - Statens Järnvägarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Öresundståglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Färdtjänst

Färdtjänst och Riksfärdtjänst