Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Student

För dig som är student erbjuder Älmhults kommun flera möjligheter att samarbeta med oss. Hur vi samarbetar är helt beroende på din ålder och utbildningsnivå. Kommunen arbetar aktivt för att skapa arenor där studenter kan få en inblick i den verksamhet som bedrivs och samtidigt tillföra sina kunskaper och erfarenheter.

Praktik

Älmhults kommun erbjuder dig som studerar praktik- och praoplatser i hela kommunen. Vi tycker att det är viktigt att du redan under din studietid ska ha kontakt med arbetslivet och inspireras till framtida val.

För universitets- och högskolestudenter erbjuds flera praktikplatser med varierad längd inom våra olika verksamhetsområden. Det erbjuds också kortare praktikplatser och studiebesök för studerande på gymnasie- eller grundskolenivå.

Uppsatser och examensarbete

Om du är intresserad av att göra din uppsats eller ditt examensarbete i samverkan med Älmhults kommun är vi positiva till ett sådant samarbete. Du får möjlighet att utreda ett verklighetsbaserat problem samtidigt som vi får ta del av din utredning. Kontakta den förvaltning du har intresse av att samarbeta med.

Till toppen