Kultur & fritid

Älmhult är orten som ger alla möjligheter att delta i kultur- och fritidsliv. Här kan alla hitta vägen till kulturaktiviteter, upplevelser och evenemang. Genom ett brett utbud formas en attraktiv ort för människor som bor och besöker Älmhult. Vi samarbetar med det rika föreningslivet som erbjuder alla invånare möjlighet till olika aktiviteter.

Nyheter inom Kultur & fritid

 • 25 november 2019

  Utbetalat aktivitetsstöd till föreningar i Älmhults kommun hösten 2019


  För 2019 har kommunen totalt betalat ut 1,2 miljoner i aktivitetsstöd till föreningar i kommunen.
 • 21 november 2019

  Magisk jojk och musik för våra mellanstadieelever


  Under tre dagar har Folkets Hus scen fyllts med jojk och samisk musik då elever från årskurs fyra, fem och sex fått ta del av En Samisk Saga med gruppen Moaivi. Eleverna har under en tid läst på om och arbetat med minoritetskulturer däribland samekulturen.
 • 20 november 2019

  Välkommen till Tusentals lyktor – under samma himmel, under samma kväll!


  För att uppmärksamma barnkonventionens dag deltar Älmhults kommun i den nationella manifestationen Tusentals lyktor. Älmhults kommun har bjudit in kommunens alla förskolebarn att göra ljuslyktor. Fredagen den 22 november från kl. 16.30 förvandlas Stortorget till en plats för magi och fantasi där barnens lyktor strålar ikapp med himlens alla stjärnor.
 • 8 november 2019

  Nya bidragsbestämmelser


  Kultur och fritid beslutade vid sitt sammanträde den 24 oktober 2019 om förändringar i bidragsbestämmelserna för föreningar i Älmhults kommun.

Evenemang