Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Miljöfrågorna är idag svåra att ta på eftersom de inte alltid syns i form av bolmande skorstenar eller stinkande utsläpp. Istället har vi många utsläpp och störningar som kan få konsekvenser för människor och miljö.

Din och allas vår delaktighet är grunden för vårt miljöarbete. Vi måste alla hjälpas åt för att skapa och bibehålla en hälsosam och god miljö för oss själva och kommande generationer.

Nyheter inom Miljö & hälsa


  • Nya papperskorgar med källsortering


    Nya papperskorgar med källsortering har satts upp på offentliga platser så som på torg, badplatser, och i gatumiljön. I dessa källsorteras glas och pant och i den större miljöstationen på Stortorget sorteras även plast och papper.
  • Nu kan du ansöka om LONA-bidrag för naturvårdssats...


    Lokala naturvårdssatsningen (LONA) är den största nationella satsningen hittills för att öka ett lokalt initiativtagande i arbetet med lokal naturvård. Inom LONA finns tre bidragsområden – ordinarie LONA, LONA våtmark och åren 2020–2022 finns även bidrag för pollineringsprojekt.
  • Nu blir det lättare att sortera skräp utomhus


    Nya papperskorgar med källsortering dyker nu upp på offentliga platser runt om i kommunen såsom på torget, vid badplatser och i vår gatumiljö.relaterat

Anmälan av värmepump

Läs mer här.

kontakt

Miljö- och byggförvaltningen

E-post: mob@almhult.se
Telefon: 0476-550 00

Miljö- och byggchef

Ingegerd Andersson

Tekniska förvaltningen

e-post tekniska@almhult.se
fax 0476-552 00

Teknisk chef

Anders Nyberg
telefon 0476-554 97

Till toppen