Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Solenergi i Älmhult

Visste du att det sattes upp 94 nya solcellsanläggningar i vår kommun 2020? Intresset för solceller fortsätter att vara väldigt stort och det är speciellt privatpersoner som har valt att installera. Tack vare detta produceras cirka 2300 MWh el från solceller i vår kommun per år. Det motsvarar ett års förbrukning av hushållsel till cirka 460 villor.

Solceller i Älmhult

Antalet villor i Älmhult med solceller på taket fortsätter att öka. I Älmhult sattes det upp 92 nya anläggningar på villatak under 2020 och den installerade effekten ökade med 0,9 MW. Totalt är den installerade effekten på totalt 229 villatak 2,3 MW. Vilket betyder att det produceras cirka 2300 MWh solcellsel i kommunen på ett år.

 

Solenergi i kommunorganisationen

I kommunen finns det nio större anläggningar (större än 20 kW), två tillkom under 2020. Totalt tillkom därmed 94 solcellsanläggningar i kommunen. Kommunorganisationen har solceller på taken på Haganässkolan (se bild nedan), Ryfors skola, Elmeskolan, Liljebackens förskola och sporthallen, totalt 0,3 MW installerad effekt. Totalt i kommunen har vi 0,5 MW installerad effekt från större anläggningar.

Under Evishine Länk till annan webbplats. kan man se hur mycket el som produceras just nu på kommunorganisationens anläggningar.

Förläsning den 3 oktober 2017 om solenergi

Presentation solenergi Pdf, 47.5 MB. (Pdf, 47.5 MB), föreläsare Lars Andrén.

Till toppen