Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Nyhetsarkiv

Här kan du läsa artiklar ur nyhetsarkivet genom att välja den månad då nyheten skapades.

 • Ny metesplats vid Yttre Näset


  Premiärfisket får vänta till våren men redan nu så har de nya metesbryggorna vid Yttre Näset firats in.   

 • Arbetet med kemikaliesmarta förskolor går in i näs...


  Projektet Kemikaliesmart förskola har nått sitt slut och avslutades igår med kemikalie-cupcakes till all personal på Älmhults förskolor. Genom projektet har förskolor fasat ut och bytt ut leksaker och material med skadliga kemikalier i barnens miljöer såväl inomhus som utomhus. Kemikalier som kan störa och påverka barns utveckling av till exempel hjärna och hormonsystem.   

 • Kommunstyrelsen sammanträder


  Kommunstyrelsen sammanträder tisdagen den 30 november klockan 8.30 i kommunhuset, sammanträdesrum Linnésalen. Följande ärenden kommer att behandlas.   

 • Välkommen till öppet hus på Hallaryds förskola 30/...


  Är du nyfiken på hur vi jobbar på Hallaryds förskola och vill kika in i våra lokaler? Varmt välkommen på öppet hus tisdagen den 30 november kl. 16.00-18.00.   

 • Elever och lärare på Elmeskolan flyttar till nybyg...


  Hösten 2022 öppnar nya Paradisskolan i Älmhult. Under onsdagen beslutade utbildningsnämnden att elever och lärare från Elmeskolan tillfälligt flyttar in i den nya skolan tillsammans med Paradisskolans elever. Modulerna på Haganäsområdet avvecklas enligt kommunfullmäktiges tidigare beslut.   

 • Kommunfullmäktige beslutade om budget för 2022


  Under måndagskvällen beslutade kommunfullmäktige om budget för 2022.   

 • Fortsatt samarbete mellan Älmhults kommun och IKEA...


  IKEA och Älmhults kommun fortsätter satsa gemensamt för att stärka skolorna i Älmhult. Nu är ett nytt avtal påskrivet som syftar till att göra en bra skola ännu bättre och öka Älmhults attraktionskraft. Ett årligt finansiellt bidrag på 15 miljoner kronor möjliggör extra satsningar i grundskolan och Internationella skolan.   
 • (Vård & socialt stöd)

  En vecka fri från våld 2021 – Orange week


  En vecka fri från våld är en aktivitetsvecka som görs i samband med FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor. FN:s dag, the Orange day, är torsdag den 25 november och då tänds det orange ljus runt om i världen.Här i Kronoberg går veckan under namnet Ett Kronoberg fritt från våld och veckan börjar den 22 november.   

 • Falskt rykte om upphittat vapen på Linnéskolan


  Det har framkommit ett rykte att polisen har beslagtagit ett vapen på Linnéskolan. Rektor på Linnéskolan känner inte till händelsen och har varit i kontakt med polisen för att få reda på om det hänt något runt skolan, men polisen hade ingen vetskap om någon sådan händelse.    
 • (Kultur & fritid)

  Premiär! Unga Musik i Syd presenterar 2022 års Ska...


  Tisdag den 16 november står liveupplevd scenkonst för barn och unga i fokus på Älmhults Folkets Hus. För första gången arrangerar UNGA Musik i Syd en utbudsdag för Skapande
  skola i Älmhult. Under dagen ges smakprov inom olika musikgenrer, allt från opera till hiphop. Fokus ligger på elevernas egna skapande. Elever från Gemöskolan i Älmhult deltar i de olika programmen.
   

 • Vad tycker du om ditt barns fritidshem?


  Nu är det dags för dig som vårdnadshavare att tycka till om ditt barns fritidshem. Vi ber dig därför att besvara en kort enkät för att vi ska kunna ta del av dina synpunkter. Sista dag att svara är den 26 november.   
 • (Kultur & fritid)

  Bra att veta inför snö och halka


  Nu kommer snart snö och halka och våra medarbetare är redo att rycka ut. Själva snön är till glädje för många men halka, plogbilar och snöskottning leder ofta till irritation.Elinor Johansson arbetar som utredningsingenjör och Fredrik Rehn jobbar med vinterväghållning. De berättar om vem som gör vad och ger tips på hur vi kan hjälpa varandra.   

 • Viktig information angående Covid-vaccination via ...


  Denna information gäller de elever som valt att vaccinera sig mot Covid via skolan.   

 • Älmhults kommun upplevs som en trygg kommun


  Årets trygghetsmätning visar fortsatt positiv trend kring den upplevda tryggheten i Älmhults kommun. I årets trygghetsmätning får kommunen som helhet indexvärde 1.22 vilket placerar Älmhults kommun bland de kommuner i södra Sverige som upplevs som tryggast.   

 • Ansök till vårens kurser på
  vuxenutbildningen i Äl...


  Till våren startar vi flera nya utbildningar på Haganässkolan. Sista dagen att ansöka är den 15 november.   
 • (Vård & socialt stöd)

  Är du över 70 år och behöver broddar?


  När vädret blir kyligare kommer halkan. Älmhults kommun delar ut broddar till alla invånare över 70 år för att minska halkolyckor.   
Till toppen