Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Vård- och omsorgsboenden

Om dina behov av vård och omsorg är så stora att du inte längre kan bo kvar hemma kan du få flytta till ett boende med personal dygnet runt, ett så kallat vård- och omsorgsboende.

Du ansöker om bostad hos kommunens biståndshandläggare och beviljas boende utifrån ditt behov av vård och omsorg. Här kan du hitta mer information om vad som händer med din ansökan.

Du hyr din bostad med hyreskontrakt. Förutom din lägenhet finns gemensamma utrymmen för måltider, samvaro och sociala aktiviteter. Det finns personal på boendet dygnet runt. Kommunen har inget kösystem för att få en plats på ett vård- och omsorgsboende utan det är behovet som styr.

När en lägenhet på ett särskilt boende ska sägas upp kontaktas enhetschefen på boendet.

Klicka på respektive boende för mer information

Almgården, Älmhult

Adress

Ljungbyvägen 1
343 36 Älmhult

Boendemiljö

Almgården har 30 lägenheter som är vård- och omsorgsboenden och 11 lägenheter som är korttidsboende. Det nedersta planet är anpassat för demensboende.

På Almgården finns det vårdpersonal dygnet runt och det finns tillgång till sjuksköterskor, sjukgymnaster, fysioterapeuter och arbetsterapeut. Vid behov finns det tillgång till läkare. Varje boendegrupp har sin personal som ger daglig omvårdnad och service. Nattetid finns gemensam nattpersonal.

Det finns också ett café som drivs av daglig verksamhet dit du kan gå och få en kopp kaffe med tilltugg. Alla tisdagar är det Caféeftermiddag med något tema. Du har tillgång till trädgården för en kort promenad, för att odla grönsaker i pallkragarna eller för att sitta och ta det lugnt i.

Ekebo, Diö

Adress

Växjövägen 347
343 71 Diö

Boendemiljö

Ekebo ligger i Diö och består av tre boendegrupper med totalt 27 lägenheter. Två av boendegrupperna är demensboenden.

På Ekebo finns det vårdpersonal dygnet runt och det finns tillgång till sjuksköterskor, sjukgymnaster, fysioterapeuter och arbetsterapeut. Vid behov finns det tillgång till läkare. Varje boendegrupp har sin personal som ger daglig omvårdnad och service. Nattetid finns gemensam nattpersonal.

Nicklagården och Elmiersgården, Älmhult

Adress

Storgatan 4
343 32 Älmhult

Boendemiljö

På Nicklagården finns fem boendegrupper och på Elmiersgården finns tre boendegrupper för personer med demenssjukdom, totalt 72 lägenheter. Lägenheterna består av ett rum, kokvrå, badrum samt hall med garderob. På varje boende finns gemensamt kök och vardagsrum för samvaro, måltider och aktiviteter.

På Nicklagården och Elmiersgården finns det vårdpersonal dygnet runt och det finns tillgång till sjuksköterskor, sjukgymnaster, fysioterapeuter och arbetsterapeut. Vid behov finns det tillgång till läkare. Varje boendegrupp har sin personal som ger daglig omvårdnad och service. Nattetid finns gemensam nattpersonal.

Solgården, Göteryd

Adress

Hembygdsvägen 1
343 97 Älmhult

Boendemiljö

Solgården ligger i Göteryd och består av två boendegrupper. Totalt finns det 23 lägenheter.

På Solgården finns det vårdpersonal dygnet runt och det finns tillgång till sjuksköterskor, sjukgymnaster, fysioterapeuter och arbetsterapeut. Vid behov finns det tillgång till läkare. Varje boendegrupp har sin personal som ger daglig omvårdnad och service. Nattetid finns gemensam nattpersonal.

Karta över särskilda boenden

Klicka på bilden för större kartbild.

Till toppen