Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Tillgänglighetsredogörelse för almhult.se

Älmhults kommun står bakom den här webbplatsen och vi vill att så många som möjligt ska kunna använda den. Det här dokumentet beskriver hur almhult.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Webbplatser som omfattas av denna tillgänglighetsredogörelse

  • www.almhult.se
  • www.visitalmhult.se

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga. Se avsnittet om innehåll som inte är tillgängligt nedan för mer information.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver innehåll från almhult.se som inte är tillgängligt för dig, kan du kontakta oss på följande sätt:

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, skriv till oss på webmaster@almhult.se så att vi får veta att problemet finns.

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning Länk till annan webbplats. och påtala det.

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

Den här webbplatsen är inte förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. De delar som inte är helt tillgängliga beskrivs nedan.

Innehåll som inte är tillgängligt

  • Våra videoinspelningar är inte syntolkade (WCAG 1.2.5)
  • Vissa ytor har för låg kontrast för att de ska vara tydliga mot omgivande innehåll (WCAG 1.4.11)
  • Signerade protokoll, före den 23 september 2020, är inscannade vilket gör dem otillgängliga för skärmläsare. (WCAG 1.4.5)
  • Vissa av våra PDFer saknar ifyllningsbara formulärfält och har brister när det gäller alt-texter och rubrikstruktur. (WCAG 1.1.1, WCAG 1.3.1)
  • Det finns brister i en del av våra skräddarsydda komponenter såsom e-tjänster, undermenyer, kalender och modalfönster som gör att de fungerar sämre i hjälpmedel (WCAG 4.1.2)
  • Filmer från kommunfullmäktige är inte textade eller syntolkade. Organisationen åberopar här oskäligt betungande för att inspelningarna ska vara tillgängliga längre än 14 dagar. (WCAG 1.2.2, WCAG 1.2.5)

Hur vi testat webbplatsen

Vi har gjort en analys av almhult.se med hjälp av extern expertis och externa tillgänglighetstjänster och verktyg den 25-29 maj 2020.

Vi har gjort en självskattning (intern testning) av almhult.se, 16 december 2020.

Redogörelsen uppdaterades senast den 7 oktober 2021.

Till toppen