Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Det görs stora satsningar på skolan i Älmhult. Det finns ett rikt utbud av såväl kommunala skolor som friskolor. Valmöjligheterna är många.

I Älmhult finns en internationell skola, från förskola till årskurs 9, som är IB-certifierad och där all undervisning sker på engelska. Den internationella skolan växer i takt med efterfrågan.

Nyheter inom barn & utbildning


 • Ny metesplats vid Yttre Näset


  Premiärfisket får vänta till våren men redan nu så har de nya metesbryggorna vid Yttre Näset firats in.
 • Arbetet med kemikaliesmarta förskolor går in i nästa fas


  Projektet Kemikaliesmart förskola har nått sitt slut och avslutades igår med kemikalie-cupcakes till all personal på Älmhults förskolor. Genom projektet har förskolor fasat ut och bytt ut leksaker och material med skadliga kemikalier i barnens miljöer såväl inomhus som utomhus. Kemikalier som kan störa och påverka barns utveckling av till exempel hjärna och hormonsystem.
 • Välkommen till öppet hus på Hallaryds förskola 30/11


  Är du nyfiken på hur vi jobbar på Hallaryds förskola och vill kika in i våra lokaler? Varmt välkommen på öppet hus tisdagen den 30 november kl. 16.00-18.00.
 • Elever och lärare på Elmeskolan flyttar till nybyggda Paradisskolan


  Hösten 2022 öppnar nya Paradisskolan i Älmhult. Under onsdagen beslutade utbildningsnämnden att elever och lärare från Elmeskolan tillfälligt flyttar in i den nya skolan tillsammans med Paradisskolans elever. Modulerna på Haganäsområdet avvecklas enligt kommunfullmäktiges tidigare beslut.
 • Fortsatt samarbete mellan Älmhults kommun och IKEA ger fler möjligheter inom skolan


  IKEA och Älmhults kommun fortsätter satsa gemensamt för att stärka skolorna i Älmhult. Nu är ett nytt avtal påskrivet som syftar till att göra en bra skola ännu bättre och öka Älmhults attraktionskraft. Ett årligt finansiellt bidrag på 15 miljoner kronor möjliggör extra satsningar i grundskolan och Internationella skolan.Nya e-tjänster inför skolstart 2021

Relaterat

E-tjänsteportal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bläddra och ansök bland kommunens alla e-tjänster

Kontakt

Utbildnings-

förvaltningens

expedition

tfn 0476-550 00
e-post utbildning@almhult.se

Besöksadress

Stortorget 1

Postadress

Box 501, 343 23 Älmhult

Till toppen