Familjecentralen

Familjecentralen är ett samarbete mellan Region Kronobergs barnmorskemottagning, Achima Care AB:s barnhälsovård, behandlingspedagoger från socialförvaltningen och förskollärare från utbildningsförvaltningen med en öppen förskola för föräldrar med barn mellan 0 och 6 år.


Barnhälsovårdens besökare ska nu endast gå in genom Kottens entré! Barnmorskemottagningen använder sin vanliga. Fortfarande är det samma restriktioner som gäller (se nedan). Tack för att ni respekterar detta och hjälper oss minska smittspridningen. Varje entré har varsin ringklocka och vi kommer och öppnar så fort vi kan. Tack för ert tålamod under dessa tider!

Med anledning av Covid-19 har det beslutats att patienter som kommer för kontroller i Mödravården kommer själva. Inga anhöriga eller medföljande vänner får följa med in på mottagningen vid besök. Det är endast de som har ett bokat besök som får vistas på mottagningen.

Att om de har övre luftvägssymtom höra av sig till sin barnmorskemottagning om besöket kan vänta. Detta för att skydda vårdpersonal och andra gravida på våra mottagningar.


Med anledning av coronaviruset covid-19 får endast en vuxen följa med barnet in på barnhälsovården. Inga andra barn, anhöriga eller vänner få vistas på mottagningen."På Familjecentralen ska alla mötas av en välkomnande atmosfär och miljö, där bred kompetens i samverkan ger möjlighet till en positiv utveckling för blivande föräldrar, barn och föräldrar"

Välkomna!